Transparent jadłospis szkoły

Data

 Śniadanie

Podwieczorek

I danie

II danie

20.02.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Kanapka: Chleb mieszany z masłem, serem żółtym i papryką.
Kawa na mleku.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Banan

Zupa: jarzynowa na maśle z natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Kasza kuskus z gulaszem drobiowo warzywnym i ogórkiem kiszonym.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

21.02.2023 r.
WTOREK

Kanapka: chleb z masłem, szynka drobiowa, pomidorki koktajlowe.
Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Jabłko

Zupa: rosół z kaszą jaglaną na udkach, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

22.02.2023 r.
ŚRODA

Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem.
Kanapka: chleb z masłem, dżem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Jogurt owocowy

Zupa: ogórkowa z ziemniakami na wywarze mięsno warzywnym, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Makaron świderki z serem.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

23.02.2023 r.
CZWARTEK

Kanapka: chleb mieszany, pasta serowa z rzodkiewką, papryka, roszponka.
Kakao z mlekiem

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Zupa: ryżowa na udkach z koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Kotlet drobiowy z ziemniakami i ćwikłą.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, jajko, mleko i produkty pochodne.

24.02.2023 r.
PIĄTEK

Kanapka: chleb z masłem, ryba makrela w sosie pomidorowym i natką pietruszki.
Kawa zbożowa na mleku.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, mleko i produkty pochodne.

Mus owocowy

Zupa: pomidorowa na rosole z tartym ciastem, koperkiem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe z surówką z marchwi i brzoskwinią.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie