Transparent jadłospis szkoły

Data

 Śniadanie

Podwieczorek

I danie

II danie

14.11.2022 r.
PONIEDZIAŁEK

Kanapka: bułka kajzerka z masłem, dżem owocowy. Mleko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Jabłko

Zupa: ziemniaczana na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

15.11.2022 r.
WTOREK

Kanapka: chleb z masłem, ryba makrela w sosie pomidorowym, natką pietruszki. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, mleko i produkty pochodne.

Jogurt owocowy

Zupa: kapuśniak na udkach z ziemniakami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, ogórek kiszony. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

16.11.2022 r.
ŚRODA

Kanapka: chleb z masłem, szynka konserwowa, papryka, rukola. Kawa zbożowa na mleku.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Banan

Zupa: pomidorowa z ryżem, warzywami, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem, mus owocowy. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

17.11.2022 r.
CZWARTEK

Kanapka: chleb z masłem, pasta serowa, szczypiorek, pomidor. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Jabłko

Zupa: rosół drobiowo-wołowy z makaronem, warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, udziec z kurczaka pieczony bez kości, surówka z buraczków i chrzanem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

18.11.2022 r.
PIĄTEK

Kanapka: chleb wieloziarnisty z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony. Kawa zbożowa na mleku.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Zupa: piracka z warzywami na maśle, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryż z koktajlem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie