Transparent jadłospis szkoły

Data

 Śniadanie

Podwieczorek

I danie

II danie

27.02.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Kanapka: bułka z masłem, miód, mleko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Soczek owocowy

Zupa: krem z białych warzyw na maśle i groszkiem ptysiowym.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym, bazylią.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

28.02.2023 r.
WTOREK

Kanapka: chleb z masłem, parówka z szynki, pomidor koktajlowy, ketchup.
Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Banan

Zupa: barszcz czerwony z ziemniakami, wędliną, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ryż z jabłkiem prażonym cynamonem.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

01.03.2023 r.
ŚRODA

Kanapka: Chleb mieszany z masłem, pasta serowa z tuńczykiem, szczypiorek, papryka.
Kawa na mleku.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, mleko i produkty pochodne.

Jabłko

Zupa: szparagowa z ziemniakami na udkach, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną i surówką z białej kapusty- colesław.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

02.03.2023 r.
CZWARTEK

Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem.
Kanapka: chałka z masłem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Zupa: ziemniaczana z papryką na wywarze mięsno warzywnym i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki ukraińskie z sosem warzywnym.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

03.03.2023 r.
PIĄTEK

Kanapka: chleb z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony.
Kawa zbożowa na mleku.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Batonik kakaowy musli.

Zawiera alergeny: gluten, orzechy, sezam.

Zupa: grysikowa na rosole z koperkiem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej i burakiem czerwonym.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie