Transparent jadłospis szkoły

Data

 Śniadanie

Podwieczorek

I danie

II danie

25.09.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Kanapka: chleb mieszany z masłem, ser żółty, ogórek zielony. Kawa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Soczek owocowy

Zupa: ziemniaczana na udkach z papryką, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

26.09.2023 r.
WTOREK

Kanapka: chleb z masłem, pasta serowa z suszonymi pomidorami i czosnkiem. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Chrupki kukurydziane o smaku bananowym

Zupa: krupnik na udkach z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Filet drobiowy pieczony w warzywach z ziemniakami, surówka z cukinii, pomidor malinowy, ser feta. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

27.09.2023 r.
ŚRODA

Kanapka: Chleb mieszany z masłem, lencz królewski, pomidor, roszponka. Kawa na mleku.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Zupa: kapuśniak na żeberkach z ziemniakami, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Makaron ze szpinakiem i tuńczykiem. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

28.09.2023 r.
CZWARTEK

Zupa mleczna: płatki zbożowe z mlekiem. Kanapka: chałka z masłem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Soczek owocowy

Zupa: jarzynowa na udkach z ziemniakami, natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Kasza jęczmienna z gulaszem z szynki wieprzowej, ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

29.09.2023 r.
PIĄTEK

Kanapka: chleb z masłem, jajko, papryka, szczypiorek. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne.

Zupa: krem z dyni i groszkiem ptysiowym.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ryż z jabłkiem prażonym, cynamonem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

  * zastrzega się zmian w jadłospisie