Transparent jadłospis szkoły

Data

 Śniadanie

Podwieczorek

I danie

II danie

16.10.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Kanapka: chleb mieszany z masłem, ser żółty, ogórek zielony. Kawa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Soczek owocowy

Zupa: jarzynowa z ziemniakami, na udkach, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki ukraińskie z sosem pomidorowo paprykowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

17.10.2023 r.
WTOREK

Kanapka: chleb z masłem, jajko, papryka, ogórek kiszony, szczypiorek. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Zupa: rosół z kaszą jaglaną, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Udziec drobiowy pieczony z ziemniakami i surówka z białej kapusty z serem feta i sosem czosnkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

18.10.2023 r.
ŚRODA

Kanapka: Chleb mieszany z masłem, szynka, pomidor, natka pietruszki. Kawa na mleku.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Zupa: pomidorowa z ryżem na udkach, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Kopytka serowo ziemniaczane i surówką z marchwi, jabłka, słonecznikiem prażonym. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

19.10.2023 r.
CZWARTEK

Zupa mleczna: płatki wielozbożowe na mleku. Kanapka: chałka z masłem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Zupa: ziemniaczana na żeberkach z papryką, majerankiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Gulasz z indyka z kaszą bulgur, ogórkiem kiszonym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

20.10.2023 r.
PIĄTEK

Kanapka: chleb z masłem, pasta serowa z rzodkiewką koperkiem. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Mus owocowy

Zupa: ryżowa na udkach z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty i burakiem ćwikłowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

  * zastrzega się zmian w jadłospisie