Transparent jadłospis szkoły

Data

 Śniadanie

Podwieczorek

I danie

II danie

23.10.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Kanapka: chleb mieszany z masłem, ser żółty, ogórek zielony. Kawa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Soczek owocowy

Zupa: ogórkowa z ziemniakami na udkach, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym, bazylią. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

24.10.2023 r.
WTOREK

Kanapka: chleb z masłem, serek ziołowy z pomidorem. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Zupa: tarte ciasto na rosole z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

Filet drobiowy pieczony z ziemniakami, ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

25.10.2023 r.
ŚRODA

Kanapka: Chleb mieszany z masłem, parówka z szynki, ketchup. Kawa na mleku.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Zupa: pomidorowa z ryżem na udkach, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem ziemniaczano serowym surówką z selera marchwi, jabłka. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

26.10.2023 r.
CZWARTEK

Kanapka: bułka z masłem, dżem owocowy. Mleko.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Zupa: rosół drobiowo wołowy z makaronem, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

Kluski śląskie schab pieczony w sosie, surówka z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

27.10.2023 r.
PIĄTEK

Kanapka: bagietka z ziarnami z masłem, pasztet pieczony, ogórek kiszony, szczypiorek. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Mus owocowy

Zupa: grysikowa na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

  * zastrzega się zmian w jadłospisie