Transparent jadłospis szkoły

Data

 Śniadanie

Podwieczorek

I danie

II danie

28.04.2025 r.
PONIEDZIAŁEK

Chleb z masłem, szynka, papryka, roszponka. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Soczek owocowy.

Zupa z żółtego groszku na udkach z ziemniakami, warzywami, natką pietruszki zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem na słodko. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

29.04.2025 r.
WTOREK

Bułka kukurydziana z masłem, dżem owocowy niskosłodzony, mleko.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Zupa tarte ciasto na rosole z warzywami, natką pietruszki koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler.

Ziemniaki, kotlet mielony, mizeria. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

30.04.2025 r.
ŚRODA

Chleb z masłem, jajko, szczypiorek, pomidor. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Chrupki kukurydziane o smaku bananowym.

Zawiera alergeny: gluten, mleko, soję, orzechy.

Zupa pomidorowa z ryżem na udkach natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem ziemniaczano serowym, surówka z pora, marchwi, jabłka.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

02.05.2025 r.
PIĄTEK

Chleb z masłem, ser żółty, ogórek kiszony. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Mus owocowy

Zupa ziemniaczana z papryką, wędliną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, białko sojowe.

Makaron muszelki z sosem warzywnym z rybą. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, ryba, mleko i produkty pochodne.

  * zastrzega się zmiany w jadłospisie